De lekkerste wintersoepen van Landleven

De lekkerste wintersoepen van Landleven

Landleven zet de lekkerste soepen voor jou op een rijtje. Maak een keer wat anders en geniet van de verschillende smaken en recepten.

Bord met erwtensoep, roggebrood en spek

Ouderwetse erwtensoep

Erwtensoep is voor velen de essentie van de winter: een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt. 

Bekijk het recept

Bord met nieuwerwetse erwtensoep en groenten ernaast

Nieuwerwetse erwtensoep

Een kom soep vol groente, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt alleen dan in een nieuw jasje, probeer de wat lichtere nieuwerwetse erwtensoep.

Bekijk het recept

Kom met kastanjesoep tussen noten en bladeren

Kastanjesoep

Ga tijdens een boswandeling eens op zoek naar tamme kastanjes en zet ze in heerlijke herfstgerechten op tafel.

Bekijk het recept

Pan met wortel-gembersoep

Wortel-gembersoep

De oude, vertrouwde winterwortel heeft in deze soep een ongebruikelijke hoofdrol gekregen. 

Bekijk het recept

Handen die een kom ouderwetse kippensoep vasthouden

Ouderwetse kippensoep

Een recept om zelf een grote pan langzaam getrokken kippensoep te maken! Deze soep blijft ouderwets lekker en kan echt iedereen maken. 

Bekijk het recept

Bord met pompoensoep en groenten en schalen op achtergrond

Pompoensoep

Een heerlijke herfstige soep met pompoen. Tip: wil je de soep graag wat pittiger maken? Een scheut chilisaus geeft het geheel een ‘kick’.

Bekijk het recept

Belgische uiensoep

Deze soep vult heerlijk op een winterdag. Natuurlijk ontbreken de stokbroodjes met gesmolten kaas niet. 

Bekijk het recept

Bruinebonensoep

Een perfecte soep om een grote pan van te maken om deze vervolgens lekker op te eten met de hele familie. 

Bekijk het recept

Humkessoep

Een stevige soep met ‘humkes’ (snijbonen) uit Overijssel. In een kleine portie prima als voorgerecht, maar in grotere porties geserveerd kan hij ook heel goed als maaltijdsoep.

Bekijk het recept

Gevulde linzensoep

Kom op krachten met deze goedgevulde maaltijdsoep. Na een stevige wandeling in het bos of een koude schaatstocht smaakt een bord linzensoep erg goed. Lekker met een snee stevig bruin brood.

Bekijk het recept

Mosterdsoep

Culinair redacteur Klaske laat in dit filmpje zien hoe je echte Groninger mosterdsoep maakt, een lekkere romige en tegelijk pittige soep.

Bekijk het recept

Aardappel-preisoep

Deze aardappel-preisoep is een stevige gebonden soep, vol van smaak door de winterse groente. De gerookte hamblokjes maken de soep lekker pittig.

Bekijk het recept


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.