Wortel-gembersoep met geroosterde hazelnoten

Wortel-gembersoep met geroosterde hazelnoten

De oude, vertrouwde winterwortel heeft in deze soep een ongebruikelijke hoofdrol gekregen. Het wordt een spannende smaakcombinatie met mandarijnensap en geraspte gember.
Bereidingstijd: 40 min.

Dit heb je nodig

  • 700 g winterwortels
  • 1 ui
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el geraspte verse gemberwortel
  • 750 ml hete groentebouillon
  • 1 tl zout
  • 1 el gembersiroop
  • 2 mandarijnen, uitgeperst

Zo ga je te werk

  1. Schil de wortels en snijd ze in stukjes. Maak ook de ui schoon en snijd deze fijn.
  2. Bak de ui en de wortel aan in een scheut olie.
  3. Voeg de gember toe samen met de bouillon, het zout (meer of minder naar smaak) en de gembersiroop.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat het zo’n twintig minuten zacht koken, tot de wortel gaar is.
  5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
  6. Zet de pan weer op het vuur en voeg het mandarijnensap toe.
  7. Verdun de soep eventueel met wat heet water of bouillon. Serveer met een extra scheutje gembersiroop en een handjevol geroosterde hazelnoten.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.