Kastanjesoep

Kastanjesoep

Ga tijdens een boswandeling eens op zoek naar tamme kastanjes en zet ze in heerlijke herfstgerechten op tafel.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten

Dit heb je nodig:

  • 500 g tamme kastanjes
  • 2 grote aardappels
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 l bouillon
  • 1 dl slagroom
  • een scheutje sherry
  • naar smaak zout en versgemalen peper
  • 100 g spekjes (uitgebakken)

Zo ga je te werk:

  1. Was de kastanjes, kruis ze in met een mesje en kook ze 20 minuten.
  2. Giet de kastanjes af, laat ze afkoelen en verwijder de schilletjes.
  3. Maak de aardappelen, de wortel en de ui schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Doe de olijfolie in een grote pan en bak de groentes vijf minuten aan.
  5. Voeg nu de warme bouillon en de kastanjes toe.
  6. Laat het geheel 15 minuten pruttelen en pureer de soep daarna met een staafmixer.
  7. Roer er de slagroom en eventueel een scheutje sherry door.
  8. Breng op smaak met zout en peper en garneer de soep met uitgebakken spekjes.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.