Warme chocolade-karameldrank

Warme chocolade-karameldrank

Kou, ijs, schaatsen, chocolademelk. Een bijzondere variant op deze oer-Hollandse drank is deze alcoholvrije chocolade-karameldrank. Bloedheet geserveerd is ze heerlijk zoet en vol van smaak. 
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 40 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 l volle melk
  • 300 g pure chocolade of 40 g cacaopoeder
  • 70 g suiker
  • 1/4 vanillestokje
  • 10 middelgrote roomboter-karamelblokjes (verkrijgbaar bij snoepwinkels)
  • mespuntje peper
  • eventueel slagroom

Zo ga je te werk:

  1. Breng in een pan met een dikke bodem de melk met daarin het vanillestokje aan de kook.
  2. Haal de pan van het vuur en laat deze een half uurtje staan.
  3. Haal het vanillestokje uit de pan, snij het open en schraap met een theelepel de vanille eruit in de pan.
  4. Rasp de pure chocolade met een grove rasp.
  5. Voeg de geraspte, pure chocolade (of de cacaopoeder, gemengd met een 1/2 dl water) aan de melk toe en breng dit al roerend weer aan de kook.
  6. Voeg vervolgens de suiker, peper, en de roomboter-karamelblokjes toe.
  7. Blijf goed roeren, omdat de chocolade snel aanzet aan de bodem van de pan.
  8. Serveer deze pittige chocolade-karameldrank zeer warm in mokken en presenteer het met een flinke toef slagroom.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.