Stukje Sissinghurst in Hierden

Stukje Sissinghurst in Hierden

De tuin is haar lust en haar leven, bijna iedere vrije minuut probeert ze haar paradijsje nog een beetje mooier te maken. Netteke Buisman vertelt over haar passie en de invloed van Engelse tuinen op haar Nederlandse lapje grond in het Gelderse Hierden.

Een van de mooiste stukken van Nettekes tuin ligt aan de achterkant van de karakteristieke boerderij uit 1791. Het is een kleine, witte tuin waarbij de borders omzoomd zijn met buxushaagjes en -bollen. De tuin is zoveel mogelijk symmetrisch aangelegd met twee bolacacia’s die boven de borders uittorenen.

Hier vind je de complete plantenlijst van Netteke Buisman.

Cranenburgs erf 

De tuin van Netteke en Jan Buisman is bijna elke dag te bezoeken in juni, juli, augustus en september. Wil je er zeker van zijn dat de tuin open is? Bel dan van tevoren met tel. 0341 – 45 13 43 om een afspraak te maken. De entree is een vrijwillige bijdrage (opbrengst voor een goed doel) en Netteke schenkt voor de bezoekers koffie/thee met wat lekkers.
Cranenburgs erf
Lageweg 54
3849 PE Hierden

Tuin Cranenburgs Erf in Hierden. De basis van de plantvakken is het paarse kattenkruid, aangevuld met sieruien, floxen en twee soorten clematis.

Toppers van de witte tuin

  • zeekool (Crambe cordifolia
  • clematis ‘Madame Le Coultre’
  • roos op stam ‘Schneewittchen’
  • longkruid Pulmonaria ‘Sissinghurst White’
  • diverse soorten hosta, onder andere Hosta sieboldiana ‘Elegans’

Aan de voor- en de zijkant van de boerderij ligt het accent op blauwe tinten. De basis van de plantvakken is het paarse kattenkruid, aangevuld met sieruien, floxen en twee soorten clematis.

Bloemen in de blauw-roze tuin

  • kattenkruid Nepeta ‘Walker’s Low’ en ‘Sibirica’
  • sieruien (Allium)
  • clematis ‘Rhapsody’ en ‘Blue Angel’
  • roos ‘Pink Cloud’ en ‘New Dawn’
  • vlinderstruik Buddleja davidii ‘Bull’s Mauve’ en ‘Lochinsh’

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.