Bakken
Fries roggebrood
Bûter, brea en griene tsiis, wa’t dat net sizze kin is gjin oprjochte Fries. Dit Friese gezegde bepaalt al eeuwenlang wie zich een echte Fries mag noemen. ‘Brea’ is stevig roggebrood, lekker met bûter (boter) en tsiis (kaas). Bereidingstijd: 3,5 uur...
Door Klaske Bakker
Erf
Zelf aan de slag: Stek planten
Een winterstek kan genomen worden in de rustperiode van planten, als de meeste bladeren gevallen zijn. In de praktijk is dit ongeveer van november tot...
Door Angela Groenbos
Bijgerechten
Traditioneel stoofpeertjesrecept
Maak eens ouderwetse stoofpeertjes met bessensap en specerijen! Het huis gaat er heerlijk van geuren en de peertjes smaken heerlijk bij allerlei...
Door Klaske Bakker
Creatief
Mariëtte en Rianne brengen droogbloemen tot leven
Een bos bloemen op tafel is prachtig, maar in de herfst en de winter niet altijd haalbaar. Een mooi boeket of kleurrijke krans van droogbloemen is een...
Door Klaske Bakker
Tuinklussen
9x vijvertips in november
Het is november. Een maand met veel afgevallen blad en wellicht de eerste vorst. Daarom is het tijd om je vijver winterklaar te gaan maken. In dit...
Door Angela Groenbos
Lekker eten
Fruit van de maand: november
Op zoek naar inspiratie voor lekkere fruitrecepten? Landleven zet de lekkerste recepten voor je op een rij. Het fruit van de maand november: appelen,...
Buitenwonen
De verbouwing: ‘Hier viel niets mee’
Overal asbest, puin in de grond, een badkamer van waaruit het water zo door de meterkast liep en eigenlijk te weinig ruimte. Het was geen makkelijke...
Door Angela Groenbos