Bijgerechten

Boerenomelet

Een boerenomelet is van oudsher de ideale manier om restjes groente op te maken. En daarnaast kun je er mooi je overschot aan eieren in kwijt. Lekker als lunchgerecht of bij het avondeten. Koud en in stukjes gesneden is de boerenomelet ook heerlijk...
Lekker eten

De weckpotten van Aaltje

Stapels en stapels en stapels met weckpotten. Daar staat de voormalige kaasruimte in de boerderij van Aaltje Dijkema in Marsum mee vol. De planken...
Creatief

Maak een miniatuur paardenstal

Geef de feestdagen een vleugje nostalgie met deze charmante miniatuur paardenstal. Een uniek cadeau voor onder de kerstboom of bij de haard op...
Buitenwonen

Fietsroute Een Chinees paviljoen

Tijdens deze fietsroute kun je een heel bijzonder gebouw bezoeken. Ontdek het Chinees Paviljoen en geniet al fietsend van het mooie Drentse...
Bakken

Fries roggebrood

Bûter, brea en griene tsiis, wa’t dat net sizze kin is gjin oprjochte Fries. Dit Friese gezegde bepaalt al eeuwenlang wie zich een echte Fries mag...
Erf

Zelf aan de slag: Stek planten

Een winterstek kan genomen worden in de rustperiode van planten, als de meeste bladeren gevallen zijn. In de praktijk is dit ongeveer van november tot...
Bijgerechten

Traditioneel stoofpeertjesrecept

Maak eens ouderwetse stoofpeertjes met bessensap en specerijen! Het huis gaat er heerlijk van geuren en de peertjes smaken heerlijk bij allerlei...