Zwarte bessen op vanillesiroop

Zwarte bessen op vanillesiroop

Genoeg voor vier jampotten vol.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Dit heb je nodig:

  • 1 kg zwarte bessen 
  • 125 ml witte wijnazijn
  • 375 ml witte wijn
  • 2 vanillestokjes, opengesneden
  • 500 g suiker

Zo ga je te werk:

  1. Was de zwarte bessen en laat ze drogen.
  2. Meng de overige ingrediënten in een pan, zet deze op een laag vuur en laat het zachtjes pruttelen.
  3. Doe de zwarte bessen in schone, hete jampotjes en druk de bessen goed aan zodat de potten goed vol zitten.
  4. Laat de siroop even goed koken en giet deze kokendheet over de bessen in de potten.
  5. Vul zo de potten tot de rand en draai de deksels goed dicht.
  6. De bessen zijn heerlijk bij ijs of om zo op te lepelen.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.