Zelfgemaakte vlierbloesem-ijsjes

Zelfgemaakte vlierbloesem-ijsjes

Maak deze zomer de lekkerste ijsjes gewoon thuis. Met koffie, vlierbloesem of je dagelijkse portie fruit, aantrekkelijk verpakt als ijsco op een stokje. Dat lust iedereen wel, groot en klein! Hier vind je de werkwijze voor vlierbloesemijsjes.

Maak een limonade van (zelfgemaakte of gekochte) vlierbloesemsiroop en water. Maak de limonade iets sterker en zoeter dan je zou doen om te drinken. Giet de vloeistof in de vormpjes en laat de ijsjes bevriezen. 

Flesje zelfgemaakte vlierbloesemsiroop.

Vlierbloesemsiroop

Zelf vlierbloesemsiroop maken? Hier vind je het recept.

naar recept


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.