Zelf kruidnoten bakken: het lekkerste recept!

Zelf kruidnoten bakken: het lekkerste recept!

De sinterklaastijd komt er weer aan. Om alvast in de stemming te komen delen we het allerlekkerste recept voor kruidnoten. Zelf kruidnoten bakken is hartstikke leuk, ook met kinderen is dit gegarandeerd een succes. Dus steek je handen uit je mouwen en probeer dit simpele kruidnotenrecept eens uit!

Dit heb je nodig voor kruidnoten:

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 80 gr boter
  • 120 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 4 el melk
  • 3 tl koek- en speculaaskruiden

Zo maak je kruidnoten:

  • Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
  • Snijd de boter in blokjes.
  • Doe alle ingrediënten in een grote kom. Kneed dit met je handen tot een mooie deegbal.
  • Pak het deeg in met vershoudfolie. Leg het vervolgens ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Of bak de kruidnoten in twee rondes.
  • Maak van het deeg kleine balletjes. Verdeel die balletjes over de bakplaten.
  • Druk de deegballetjes iets platter. Dat doe je met je vingers of de achterkant van een lepel.
  • Bak de kruidnoten in 15-20 minuten gaar.
  • Laat de kruidnoten vervolgens afkoelen. Eet smakelijk!

Tips voor het bakken van kruidnoten:

  • Zorg dat er voldoende tussenruimte tussen de bolletjes op de bakplaat is. Ze lopen namelijk wel een beetje uit.
  • Maak schuine rijen, dan kun je veel kruidnoten kwijt op de bakplaat.
  • Bewaar de kruidnoten in een koektrommel. Ze blijven dan 2 tot 3 weken goed. Je kunt kruidnoten ook invriezen. Dan blijven ze tot 3 maanden houdbaar.
  • Variatietip: dip de kruidnoten eens in een jasje van getempereerde chocolade. Ook lekker: vul ze met een beetje amandelspijs!