Wilde weg
Leah Groeneweg organiseert met haar partner Tim Horneman natuur- en wildplukexcursies in de Drentse natuur. Vanuit Gasselte leren ze deelnemers, van jong tot oud, met hernieuwde blik kijken naar de natuur. Een belangrijk onderdeel daarbij is smaak. Wilde bloemen, blaadjes en wortels worden onderweg verzameld en verwerkt tot een heerlijke lunch of lekkere hapjes. Hieronder vind je hun lekkerste recepten.
In het wilde weg
Leah en Tim organiseren diverse wildplukexcursies in combinatie met kanotochten door het Drentse landschap. Ze bieden ook een jaarprogramma voor mensen die graag hun kennis over de natuur en het wildplukken willen verdiepen. Informatie over deze activiteiten kan je vinden op hun website www.inhetwildeweg.nl.Â
Pompoenpittensaus
Een belangrijk onderdeel van de natuur- en wildplukexcursies is smaak. Wilde bloemen, blaadjes en wortels worden onderweg verzameld en verwerkt tot een heerlijke lunch of lekkere hapjes. In dit artikel vind je het recept voor een pompoenpittensaus.
Sleedoornolijven
Pluk in het najaar sleeddoornbessen en maak ze in als een soort olijven. Zo kun je in de lente nog genieten van de smaak van de herfst. In tegenstelling tot andere recepten met sleedoorn, vries je voor het maken van sleedoornolijven de sleedoornbessen van tevoren niet in, dan verliezen ze namelijk hun stevigheid. Hier vind je het recept voor sleedoornolijven.