Walnotenbrood: heerlijk herfstrecept

Walnotenbrood: heerlijk herfstrecept

Dit walnotenbrood hoeft niet te rijzen en is snel klaar. Probeer het zelf eens uit. Het is heerlijk met roomboter en vijgenjam!

Dit heb je nodig voor walnotenbrood:

  • 2 eieren
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 500 g bloem
  • 1 ½ tl baking soda
  • ¾ tl zout
  • 3 dl karnemelk
  • 150 g walnoten, grof gehakt

Zo maak je walnotenbrood:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier, of vet deze in met zachte boter.
2. Klop de eieren in de schaal en doe er de bruine basterdsuiker bij. Klop tot de suiker is opgenomen en er een romige massa is ontstaan.
3. Meng in een andere kom de bloem, de baking soda en het zout.
4. Roer het bloemmengsel afwisselend met de karnemelk door het ei-suikermengsel.
5. Roer er de walnoten door en schep het deeg in de bakvorm.
6. Bak het brood in 45-50 minuten mooi gaar.
7. Eet smakelijk! Geniet van je walnotenbrood.

Tips:

  • Eet het brood het liefst vers. De volgende dag is het getoast lekker.
  • Als je de walnoten oogst, is het belangrijk om ze goed te drogen. Spreid ze in een dunne laag uit in een kist en laat ze drogen in de zon of op een droge plek binnenshuis zodat ze niet gaan schimmelen. Goed gedroogd gaan ze gemakkelijk de hele winter (of nog langer) mee.

Walnootrecepten

In Landleven oktober vind je de heerlijkste recepten met walnoten. Maak er bijvoorbeeld walnotentaartjes van of verwerk ze in een salade of ander hartige gerecht. Bestel Landleven nu online!