Soep van raapsteeltjes
Maak deze frisse soep van vers geoogste raapstelen. Als je de raapstelen niet in de tuin hebt staan, kun je ze natuurlijk ook even in de supermarkt halen. Wil je een volgende keer wel echte verse raapsteeltjes in je soep? Kijk dan even bij het artikel onderaan de pagina. Maar nu eerst lekker even een mok warme soep.
Bereidingstijd: 30 min.
Dit heb je nodig:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- scheut olijfolie
- 1 l bouillon
- 400 g doperwten (diepvries)
- 100 g raapsteeltjes
- 125 ml crème fraîche
- zachte geitenkaas, hoeveelheid naar smaak
Zo ga je te werk:
- Snipper ui en knoflook fijn en fruit ze in wat olie.
- Voeg de bouillon, 300 gram doperwten en de raapsteeltjes toe (houd een paar blaadjes achter voor garnering).
- Laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Haal de pan van het vuur en maal de soep glad met een staafmixer.
- Roer er de rest van de doperwtjes en de crème fraîche door en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.
- Garneer de soep met wat gebrokkelde stukjes zachte geitenkaas en enkele verse blaadjes raapsteeltjes.
Raapstelen zaaien?
Raapstelen zijn heel makkelijk te telen in de moestuin. We hebben alle tips handig voor je op een rijtje gezet.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.