Home > Lekker eten > Voorgerechten > Sigrids voorjaarssoep
Sigrids voorjaarssoep
Gebruik de wilde groenten uit je tuin of border in dit frisse voorjaarssoepje.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Dit heb je nodig:
- klontje boter
- een schepje bloem (zoveel als door de boter wordt opgenomen)
- 1 l water
- 1 bouillonblokje
- verschillende wilde groenten (zie beschrijving)
- 1 pakje crème fraiche
Zo ga je te werk:
- Smelt een klontje boter en voeg net zoveel bloem toe dat alles wordt opgenomen door de boter.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe.
- Breng dit aan de kook met de jonge blaadjes van bijvoorbeeld zevenblad, paardenbloem, madeliefje, hondsdraf, herderstasje, duizendblad, weegbree, klein hoefblad, longkruid, pinksterbloem, bosaardbei of nagelkruid.
- Laat de soep een kwartiertje koken.
- Voeg naar smaak wat peper toe en tot slot een scheut room of crème fraiche.
- Garneer de soep met wat overgehouden blaadjes en je hebt een heerlijke en gezonde voorjaarssoep.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.