Rode linzensoep

Rode linzensoep

Een heerlijk kruidige soep die de innerlijke mens verwarmt. Makkelijk om vegetarisch te maken, vervang dan de kippenbouillon door een (pittige) kruidenbouillon.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 50 min.

Dit heb je nodig

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 wortel
  • 1 aardappel
  • 2 el geraspte verse gemberwortel
  • 3 tl curry madras (Indiaas specerijenmengsel)
  • 250 g rode linzen
  • 800 ml hete kippenbouillon
  • 50 g gedroogde cranberry’s
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • wat zout en peper evt. chilipoeder

Zo ga je te werk

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze fijn.
  2. Bak ze rustig aan in de zonnebloemolie.
  3. Schil de wortel en de aardappels en snijd deze in kleine blokjes, voeg ze toe aan de ui en knoflook.
  4. Voeg ook de geraspte gember en de curry madras-kruiden toe en bak dit geheel zo’n vijf minuten aan.
  5. Voeg nu alle overige ingrediënten toe, breng het geheel aan de kook en draai daarna het vuur lager.
  6. Laat de soep een half uur op een laag vuurtje pruttelen.
  7. Garneer eventueel met verse koriander.

Je kan de soep naar smaak nog pittiger maken met chilipoeder, extra peper en komijnpoeder.
Tip: in plaats van de curry madras-kruiden kunt u ook 2 eetlepels Indiase kruidenpasta uit een potje gebruiken (verkrijgbaar in grotere supermarkten van het merk Patak’s).


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.