Pittige pastinaaksoep

Pittige pastinaaksoep

Heerlijke vullende pastinaaksoep met een pittig tintje. Deze soep is vegetarisch en voedzaam!

Dit heb je nodig:

  • 3 pastinaken
  • 1 winterwortel
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • scheut olijfolie
  • 1,5 l bouillon naar keuze
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el rode currypasta
  • 2 lente-uitjes

Zo ga je te werk:

  1. Maak de pastinaken, de wortel, de ui en de knoflook schoon en schil indien nodig. Snijd de groentes in grove stukken.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de groentes enkele minuten aan. Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur weer lager en laat pruttelen tot de groentes gaar zijn.
  3. Haal de pan van het vuur en mix met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de kokosmelk en de rode currypasta toe. Roer goed door en warm nog even door.
  4. Serveer de soep met de in schuine ringen gesneden lente-uitjes. Wilt u de soep nog iets gevulder? Dan kunt u ook stukjes gerookte kip, makreel of zalm toevoegen.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.