Voorgerechten
Vind hier de lekkerste recepten van Landleven voor voorgerechten. Van pastinaaksoep, bietensoep en ouderwetse kippensoep tot amuses met garnalen en grapefruit.
Vijgenbrood met geitenkaas
Maak eens vijgenbrood met geitenkaas! Dit recept is genoeg voor twaalf smakelijke boterhammen. Bereidingstijd: 150 minuten (inclusief rijzen en...
Stevige knolselderijsoep
Deze stevige knolselderijsoep serveer je met gerookte forel en frisse tuinkers. Heerlijk als voorgerecht op een winterse avond. Aantal personen: 4...
Sigrids voorjaarssoep
Gebruik de wilde groenten uit je tuin of border in dit frisse voorjaarssoepje. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 20 minuten Dit heb je nodig: klontje...
Gevulde daglelies
Een bijzonder borrelhapje waarmee je je gasten zeker verrast. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 15 minuten Dit heb je nodig: 4 daglelies...
Amuse met garnalen en grapefruit
Verras je gasten met deze feestelijke amuse met Hollandse garnalen en frisse grapefruit! Dit recept is geschikt voor 8 personen en maak je in 15...
Heldere paddenstoelensoep
Heldere paddenstoelensoep met een hoedje van bladerdeeg. Voor een feestelijk detail kunt u een platte stervorm nemen om een ster in het bladerdeeg te...
Aardappeltortilla met rode ui en knoflook
Voor dit gerecht kun je prima gekookte aardappelen die overgebleven zijn van de vorige dag gebruiken. Voorgekookte kant-en-klare aardappelblokjes uit...
Pompoensoep van Gery Roest
De Zuid-Hollandse familie Roest kweekt pompoenen. Gery Roests lievelingspompoen voor de soep is de Uchiki Kuri. “Die is vol van smaak en je hoeft hem...
Makkelijke kippensoep
Deze soep is lekker hartig, zit vol groente en ligt niet zwaar op de maag. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Gebruik dan een zak grof...
Rode linzensoep
Rode linzensoep is een heerlijk kruidige soep die de innerlijke mens verwarmt. Makkelijk om vegetarisch te maken, vervang dan de kippenbouillon door...
Wortel-gembersoep met geroosterde hazelnoten
De oude, vertrouwde winterwortel heeft in deze soep een ongebruikelijke hoofdrol gekregen. Het wordt een spannende smaakcombinatie met mandarijnensap...
Brandnetel-spinaziesoep
Met wilde planten van je erf kun je heerlijke gerechten maken. Jonge brandnetels bijvoorbeeld zijn erg gezond en goed te eten in het voorjaar. Verwerk...