Voorgerechten
Vind hier de lekkerste recepten van Landleven voor voorgerechten. Van pastinaaksoep, bietensoep en ouderwetse kippensoep tot amuses met garnalen en grapefruit.
Gepofte biet met feta
Een herfstig bijgerecht van malse, jonge bietjes, zo uit de grond. Kan ook als vegetarisch voorgerecht. Bereidingstijd: 45 min. Dit heb je nodig: 1,5...
Mexicaanse chili
De botten van de schenkel geven extra veel smaak. Hoe langer je deze chili laat stoven, hoe lekkerder hij wordt! Je eet ’m zo, met rijst of als...
Ouderwetse erwtensoep
Erwtensoep is voor velen de essentie van de winter: een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt....
Nieuwerwetse erwtensoep
Erwtensoep is voor velen de essentie van de winter: een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt....
Lentequiche met groene groentes
Knisperende laagjes filodeeg vormen de bodem van deze quiche. Ik koop het deeg vers uit de koeling, maar filodeeg uit de vriezer is beter verkrijgbaar...
Groene gazpacho
Een heel bijzonder soepje dat je koud serveert als zomers voor- of lunchgerecht. Hoe kouder, hoe lekkerder. Je kan zelfs wat ijsklontjes toevoegen...
Mosterdsoep maken
Culinair redacteur Klaske laat in dit filmpje zien hoe je echte Groninger mosterdsoep maakt, een lekkere romige en tegelijk pittige soep. Gebruik jouw...