Lauwwarme kersensoep

Lauwwarme kersensoep

Deze soep is erg lekker als bijzonder voorafje bij een zomerse maaltijd. Garneer eventueel met een dotje crème fraîche.
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig

  • 500 g kersen, gewassen en ontpit gewicht
  • 100 ml water
  • 100 ml rode wijn
  • 25 ml port
  • 1 kaneelstokje
  • 1 stukje citroenschil
  • 1 el suiker
  • 1 el kersenjam
  • wat zout en versgemalen zwarte peper
  • wat citroensap naar smaak

Zo ga je te werk

  1. Doe de kersen in een pan samen met alle overige ingrediënten behalve het zout, de peper en het citroensap.
  2. Breng het geheel rustig aan de kook en laat het vijf à zes minuten sudderen.
  3. Haal de pan van het vuur, verwijder het kaneelstokje en de citroenschil en pureer de soep glad met een staafmixer of blender.
  4. Zeef de vloeistof door een fijne zeef.
  5. Laat afkoelen tot lauwwarm of laat de soep juist lekker koud worden in de koelkast.
  6. Proef vlak voor het serveren en breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.