Home > Lekker eten > Voorgerechten > Knolselderij-kweepeersoep
Knolselderij-kweepeersoep
Maak zelf deze heerlijke knolselderij-kweepeersoep. Deze soep is voedzaam, vullend en vegetarisch.
Dit heb je nodig:
- 1 knolselderij
- 1 kweepeer
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- scheut olijfolie
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl gemalen kaneel
- 1 tl suiker
- 1 bouillonblokje naar keuze
- kokend water
- crème fraîche
- pompoenpitten, takje verse dille
Zo ga je te werk:
- Was de knolselderij goed zodat er geen zand meer aan zit. Schil hem en verwijder de stukken die erg uitsteken. Snijd de knol in grove stukken.
- Schil de kweepeer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in grove stukken.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd in stukjes.
- Verwarm in een grote pan een flinke scheut olie. Doe de groentes in de pan, samen met de specerijen, de suiker en het verkruimelde bouillonblokje.
- Bak de groentes op een matig vuur aan terwijl u goed blijft roeren. Voeg dan kokend water toe tot alles onderstaat. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het geheel pruttelen tot de groentes gaar zijn.
- Haal de pan van het vuur en mix met een staafmixer tot de gewenste consistentie (grof of glad).
- Proef of er nog wat extra zout of peper bij moet. Serveer de soep in kommen en schep in elke kom een lepel crème fraîche. Maak af met wat pompoenpitten en een takje dille.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.