Home > Lekker eten > Voorgerechten > Italiaans gevulde broodkrans
Italiaans gevulde broodkrans
Een echte verrassing voor tijdens de picknick, een keer iets anders. Snijd dit brood pas tijdens de picknick in stukken; de heerlijke vulling komt dan als een verrassing tevoorschijn!
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 2 uur en 15 min.
Â
Dit heb je nodig
- 450 g bloem (geschikt om brood mee te bakken)
- 7 g gedroogde gist
- 300 ml lauw water
- 2 el olijfolie
- 1 el honing
- 1 el zeezout
Â
Voor de vulling
- 1 potje zongedroogde tomaten (280 g), goed uitgelekt en fijngehakt
- 1 bol mozzarella, in plakjes
- 100 g verse basilicumpesto
Zo ga je te werk
- Zeef de bloem boven een ruime mengkom.
- Voeg de overige ingrediënten toe, meng door elkaar en kneed tot een elastisch deeg (minimaal tien minuten). Vorm een mooie bal van het deeg en leg het in een licht ingevette schone kom.
- Dek af met een theedoek en laat het rijzen tot het in volume verdubbeld is (minimaal een uur).
- Duw het deeg plat en vorm er met je handen een rechthoek van met een dikte van 1 centimeter.
- Bestrijk het deeg met de pesto en verdeel er de stukjes tomaten en mozzarella over. Bestrijk de randen met een beetje water.
- Rol het deeg vanaf de brede kant op tot een worst en buig deze vervolgens tot een krans.
- Leg de deegkrans op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Strooi er een beetje bloem over, dek af met een theedoek en laat de krans nog minimaal een half uur rijzen. Bak het brood in een voorverwarmde oven op 225 graden in ongeveer 35 tot 40 minuten mooi gaar.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.