Home > Lekker eten > Voorgerechten > Doperwtjessoep

Doperwtjessoep
Een fris zomers doperwtjessoepje met gember.
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 25 min.
Dit heb je nodig voor doperwtjessoep:
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 cm verse gember (geraspt)
- een scheutje olijfolie
- 450 g verse doperwtjes
- 500 ml kruidenbouillon
- 1 el suiker
- 200 ml zure room
- rasp en sap van 1 citroen
- handjevol muntblaadjes
Zo ga je te werk:
- Smoor de ui en de gember in een scheut olijfolie tot de ui glazig is.
- Voeg de doperwtjes toe en laat ze 10 minuten op een laag vuur garen.
- Voeg de bouillon en de suiker toe, zet het vuur hoger en laat de soep even goed doorkoken.
- Neem de pan van het vuur en laat het geheel iets afkoelen.
- Pureer de doperwtjessoep met de staafmixer.
- Meng de zure room met citroenrasp en citroensap en de fijngesneden muntblaadjes.
- Serveer de doperwtjessoep koud of warm met een flinke schep van het room-muntmengsel.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."