De lekkerste voorjaarssoepen

De lekkerste voorjaarssoepen

Een lekker licht soepje past uitstekend bij het naderende voorjaar. Wij verzamelden daarom onze lekkerste voorjaarssoepen voor je. Eet smakelijk!

Soep van raapstelen

Soep van raapsteeltjes

Maak deze frisse soep van vers geoogste raapstelen. Als je de raapstelen niet in de tuin hebt staan, kun je ze natuurlijk ook even in de supermarkt halen. 

NAAR HET RECEPT

Doperwtjessoep

Doperwtjessoep

Een lekker zomersoepje met doperwtjes en gember. Serveer deze soep koud of warm met een flinke schep van het room-muntmengsel.

NAAR HET RECEPT

Makkelijke kippensoep

Makkelijke kippensoep

Deze soep is lekker hartig, zit vol groente en ligt niet zwaar op de maag. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Gebruik dan een zak grof gesneden soepgroente.

NAAR HET RECEPT

Recept voor brandnetel-spinaziesoep

Brandnetel-spinaziesoep

Met wilde planten van je erf kun je heerlijke gerechten maken. Jonge brandnetels bijvoorbeeld zijn erg gezond en goed te eten in het voorjaar.

NAAR HET RECEPT

Nieuwerwetse erwtensoep

Nieuwerwetse erwtensoep

Maak dit seizoen eens de lichtere nieuwerwetse versie van de welbekende snert.

NAAR HET RECEPT

Sigrids voorjaarssoep

Sigrids voorjaarssoep

Gebruik de wilde groente uit je tuin of border in dit frisse voorjaarssoepje.

NAAR HET RECEPT

Kleurige koninginnesoep

Kleurige koninginnesoep

Bij de Koningsdag-lunch een feestelijk kopje koninginnesoep en het feest kan niet meer stuk! Geniet van de verse groente in combinatie met de kippenbouillon. Lekker en gezond. Zo heb je de tweede helft van deze feestdag weer voldoende energie.

NAAR HET RECEPT

Recept voor aspergesoep

Aspergesoep

Verwerk het kookvocht van asperges (bijvoorbeeld van de asperges met ham, ei en hollandaisesaus) tot heerlijke aspergesoep. Of maak rijke, romige soep van verse asperges. Je kunt deze soep zo romig maken als je zelf wilt.

NAAR HET RECEPT

Recept voor groene gazpacho

Groene gazpacho

Een heel bijzonder soepje dat je koud serveert als zomers voor- of lunchgerecht. Hoe kouder, hoe lekkerder. Je kan zelfs wat ijsklontjes toevoegen voor het serveren.

NAAR HET RECEPT


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.