De lekkerste soepen
Landleven zet de lekkerste soepen voor jou op een rijtje. Probeer een iets anders en geniet van de verschillende smaken en recepten.
Ouderwetse kippensoep
Een recept om zelf een grote pan langzaam getrokken kippensoep te maken! Deze soep blijft ouderwets lekker en kan echt iedereen maken.
Pompoensoep
Een heerlijke herfstige soep met pompoen. Tip: wil je de soep graag wat pittiger maken? Een scheut chilisaus geeft het geheel een ‘kick’.
Zelf bouillon maken
De basis van een lekkere soep is een goede bouillon. Het voorbereiden op zich kost niet veel tijd, maar laat de bouillon wel urenlang zachtjes trekken om op smaak te komen. Dat kan prima in een warme oven of op een laag gaspitje. Maak grote porties en vries wat je niet direct gebruikt in, dat werkt prima.
Bloemkool-kaassoep
Ideaal als je nog wat (gekookte) bloemkool over hebt van de vorige dag. Zo’n restje groente is zonde om weg te gooien en je kookt er een verrassende soep van!
Kastanjesoep
Ga tijdens een boswandeling eens op zoek naar tamme kastanjes en zet ze in heerlijke herfstgerechten op tafel.
Wortel-gembersoep
De oude, vertrouwde winterwortel heeft in deze soep een ongebruikelijke hoofdrol gekregen.
Heldere paddenstoelensoep
Heldere paddenstoelensoep met een hoedje van bladerdeeg.
Bruinebonensoep
Een perfecte soep om een grote pan van te maken om deze vervolgens lekker op te eten met de hele familie.
Humkessoep
Een stevige soep met ‘humkes’ (snijbonen) uit Overijssel. In een kleine portie prima als voorgerecht, maar in grotere porties geserveerd kan hij ook heel goed als maaltijdsoep.
Minestronesoep
Deze eenpansmaaltijd, want zo kun je onze minestronesoep wel noemen, wordt gevuld met zelfgemaakte gehaktballetjes en pasta.
Mosterdsoep
Culinair redacteur Klaske laat in dit filmpje zien hoe je echte Groninger mosterdsoep maakt, een lekkere romige en tegelijk pittige soep.
Pastinaaksoep met blauwaderkaas
Pastinaak is in herfst en winter volop verkrijgbaar. Het is erg lekker om deze soep te maken met een Nederlandse blauwaderkaas, bijvoorbeeld Delfts Blauw of blauwe geitenkaas, maar elke soort pittige blauwaderkaas voldoet.