Home > Lekker eten > Voorgerechten > Bloemkool-kaassoep
Bloemkool-kaassoep
Ideaal als je nog wat (gekookte) bloemkool over hebt van de vorige dag. Zo’n restje groente is zonde om weg te gooien en je kookt er een verrassende soep van!
Dit heb je nodig
- ½ bloemkool (gekookt en afgekoeld)
- 2 el boter
- 1 l hete kippenbouillon
- 1,5 dl crème fraîche of slagroom
- 100 g geraspte (harde) Hollandse geitenkaas
- 1 tl zout en peper
- 1 scheutje olijfolie
Zo ga je te werk
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Bak de roosjes even aan met een klont boter en giet er de hete kippenbouillon bij.
- Breng aan de kook en laat even doorkoken.
- Haal de pan van het vuur en voeg de crème fraîche en de geraspte kaas toe.
- Pureer met een staafmixer tot een naar wens grove of gladde soep.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer met een scheutje olijfolie en eventueel nog een roosje gekookte bloemkool dat u achter heeft gehouden.
Ook erg lekker met uitgebakken spekjes of kaasblokjes voor een extra gevulde soep.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.