Amuse met garnalen en grapefruit

Amuse met garnalen en grapefruit

Verras je gasten met deze feestelijke amuse met Hollandse garnalen en frisse grapefruit! Dit recept is geschikt voor 8 personen en maak je in 15 minuten. 

Dit heb je nodig voor de amuse: 

  • 2 grapefruits, dik geschild
  • 1 el ketchup
  • 1 el mayonnaise
  • 1 el sherry
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 el verse peterselie, gesneden

Zo maak je de amuse: 

  • Snijd tussen de vliesjes van de grapefruit de partjes er uit.
  • Meng de ketchup, mayonaise en sherry door de garnalen, breng op smaak met zout en peper en verdeel over 8 glaasjes.
  • Leg er grapefruitpartjes erop.
  • Garneer de amuse met de peterselie.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.