De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Vlierbloesembeignets

Ga mee de natuur in met wildplukker Judith Klappers. Van kinds af aan was Judith in de natuur te vinden en druk met het maken van haar eigen heksensoepjes. Sinds een lange tijd kun je niet alleen de heksensoepjes van Judith proeven, maar ook heel veel ander lekkers uit de natuur. Judith plukt altijd met de seizoenen mee. “Nu is er veel vlier te vinden, dus gaan we van de vlierbloesem heerlijke beignets maken. Geloof mij, deze beignets ga je heerlijk vinden.”

Dit heb je nodig

Voor vier stuks

  • 4 volle toppen vlierbloesem
  • 1 flesje bier of spa rood
  • 1 snufje bakpoeder
  • Zout
  • +/- 8 volle el bloem
  • Zonnebloemolie om te frituren
  • Serveertip: poedersuiker

Zo ga je te werk

  • Pluk de vlierbloesem en eventuele versiering, bijvoorbeeld leuke bloemetjes, uit de natuur.
  • Zet alvast je frituur aan tot 180 graden en maak ondertussen het beslag.
  • Voor het beslag mix je bier of spa rood, bakpoeder, zout en bloem met een garde in een kom door elkaar.
  • Doop de vlierbloesem in je beslag en strijk af aan de rand van de kom.
  • Leg je vlierbloesem in het frituurvet.
  • Als ze een goudgele kleur hebben kun je de vlierbloesem uit de pan halen en op een servetje leggen om uit te lekken.
  • Serveer de vlierbloesem met een beetje poedersuiker eroverheen.
  • Let op: de steeltjes eet je niet op.

Wat kun je nog meer met vlierbloesem?

  • Siroop maken
  • Door het pannenkoekenbeslag mengen
  • Drogen voor in de thee
  • In azijn stoppen (appelcider azijn)
  • De bloemen aan aardbeienjam toevoegen
  • Op koud water infuseren, zo krijg je een smaakje aan je water
  • Vlierchampagne van maken
  • Als de besjes gevormd en nog groen zijn, kun je hier kappertjes van maken
  • Als de besjes rood zijn kun je er sap van maken

Geerte Vierwind
Door
Geerte Vierwind

Met beide handen grijpt Geerte alles aan wat op haar pad komt, niks is voor haar te gek. Haar creativiteit, brede interesse en liefde voor mooie beelden komen goed van pas tijdens haar stage online redactie bij Landleven. Overigens is deze Didamse blondine niet bang haar handen vies te maken! Voor een smakelijk recept, klusje of creatief werk stroopt ze haar mouwen graag op. Verder is ze een verzamelaar. Ze is namelijk verzamelaar van mooie momenten en inspirerende mensen.