Tomatentulpen

Tomatentulpen

Het lijken net echte tulpen, deze gevulde pruimtomaatjes. Lekker als hapje bij de borrel, als bijgerecht of als tapas.
Bereidingstijd: 10 min.

Dit heb je nodig

  • 1 trosje kleine pruimtomaten
  • 150 gr roomkaas
  • bosje bieslook
  • snufje zout

Zo ga je te werk

  1. Was een trosje kleine pruimtomaatjes schoon en dep ze droog.
  2. Kerf ze aan de bovenkant kruislings in met een scherp mes.
  3. Haal voorzichtig de pitjes en het binnenste vruchtvlees uit de tomaten; dit lukt het beste met een klein theelepeltje.
  4. Vul de tomaatjes daarna met roomkaas. Een (wegwerp)spuitzak is daarbij een handig hulpmiddel, maar het gaat ook prima met een theelepeltje en wat geduld.
  5. Prik onderin elk tomaatje een gat met een satéprikker en steek hier een sprietje verse bieslook in.
  6. Schik de tomaatjes mooi op een bord, zodat ze op een echt bosje tulpen lijken.

Tip: een lekkere roomkaasvulling maak je door 150 gram roomkaas los te roeren met enkele eetlepels fijngesneden verse platte peterselie en dille.


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.