Home > Lekker eten > Toetjes > Zelf maken: yoghurtijs met citroen
Zelf maken: yoghurtijs met citroen
Zin in yoghurtijs? Maak het zelf! Heerlijk fris yoghurtijs met citroen, zonder ijsmachine of ingewikkeld gedoe. Je hebt alleen verse boerenzuivel, suiker en citroen, en een mixer nodig. Bereidingstijd: 5 uur.
Dit heb je nodig voor yoghurtijs:
- 500 g volle boerenyoghurt
- 150 g Griekse yoghurt
- 100 g poedersuiker
- 1 el citroensap
- rasp van ½ citroen
- 200 ml slagroom
Zo maak je yoghurtijs:
- Roer alle ingrediënten behalve de slagroom in een mengkom door elkaar.
- Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Schep de slagroom bij de yoghurt en roer hem er voorzichtig door zodat het geheel mooi luchtig blijft.
- Giet het mengsel in een ruime diepvriesdoos en plaats deze in de diepvries.
- Haal de doos er na 2 uur uit en klop het yoghurtijs op met een (staaf)mixer. Zet de doos weer in de diepvries en klop het ijs na een uur weer op met de mixer.
- Herhaal dit drie à vier keer tot het yoghurtijs dik genoeg is en een mooie consistentie heeft.
- Eet smakelijk, geniet van je yoghurtijs!
In de Landleven-editie van juni 2017 vind je meer lekkere ideeën om zelf yoghurtijs te maken.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.