Wollige lammetjespap

Wollige lammetjespap

Een kommetje warme pap verwarmt en vult de koude mens. De gerechten zijn nog net zo simpel en smakelijk als vroeger, maar speciaal voor smulpapen die er wel pap van lusten, voegen wij wat moderne extra’s toe, zoals mini-marshmallows in deze lammetjespap.
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

  • 60 g bloem
  • snufje zout
  • 1 l melk
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Zo ga je te werk:

  1. Roer de bloem met een scheutje koude melk glad.
  2. Breng de rest van de melk aan de kook in een pan met een dikke bodem.
  3. Voeg, terwijl je goed roert, het bloempapje toe.
  4. Blijf roeren en breng het geheel weer aan de kook. Laat het ongeveer 4 minuten koken.
  5. Roer er als laatste de suiker en de vanillesuiker door.
  6. Serveer in kommetjes.

Extraatje: strooi in elk kommetje een handjevol roze en witte mini-marshmallows.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.