Vanille-ijs van geitenmelk

Vanille-ijs van geitenmelk

Een romig ijsrecept met geitenmelk en vanille.

Dit heb je nodig:

  • 100 g suiker
  • 4 eierdooiers
  • 0,5 l geitenmelk
  • 1/2 vanillestokje, opengesneden
  • een ijsmachine

Zo ga je te werk:

  1. Breng de melk met het vanillestokje in een pan aan de kook.
  2. Doe ondertussen de eierdooiers en de suiker in een kom en klopt ze tot het mengsel een bijna wit lint vormt. Verwijder het vanillestokje uit de melk en voeg de melk langzaam en constant kloppend bij het mengsel in de kom.
  3. Hevel het geheel over in de pan en laat het onder voortdurend roeren op een laag vuur koken tot het dik wordt. Laat de dikke ‘pap’ afkoelen en doe hem over in de ijsmachine.
  4. Geen ijsmachine? Schenk het ijsmengsel in een afsluitbare bak of kom.
  5. Zet deze in de vriezer en roer het mengsel na twee uur stevig door.
  6. Herhaal dit gedurende de volgende vier uur om het halfuur, om de vorming van grote ijskristallen te voorkomen.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.