Roomkaasrol met gedroogde cranberry’s

Roomkaasrol met gedroogde cranberry’s

Een lekker gerecht met roomkaas met cranberry, tijm en citroen.
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 20 min.

Dit heb je nodig:

  • 500 g roomkaas
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 50 g witte basterdsuiker
  • naar smaak versgemalen peper
  • 200 g gedroogde cranberry’s, in stukjes gehakt
  • 1 ondiep bakblik, 20×30 cm
  • 1 rol huishoudfolie

Zo ga je te werk:

  1. Roer de roomkaas luchtig met de citroenrasp en het citroensap.
  2. Meng er vervolgens de tijmblaadjes, suiker en peper door.
  3. Bekleed het bakblik met huishoudfolie.
  4. Verdeel 150 gram van de cranberry’s gelijkmatig over de bodem.
  5. Smeer er de roomkaas over en leg daar bovenop de rest van de cranberry’s.
  6. Til de roomkaas uit de vorm en probeer er een mooie rol van te vormen door aan de lange zijde te beginnen met rollen.
  7. Dek de rol af met huishoudfolie en laat haar een nacht opstijven in de koelkast.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.