Hangop

Zelf dikke, romige hangop maken is heel makkelijk. Het enige dat je nodig hebt is een pak goede kwaliteit boerenyoghurt. Lees hier hoe je de lekkerste...

Traditionele stoofpeertjes

Maak eens ouderwetse stoofpeertjes zonder wijn, met bessensap en specerijen. Het huis gaat er heerlijk van geuren en de peertjes smaken heerlijk bij...

Lavendelpannacotta met gestoofde rabarber

Lavendelpannacotta met gestoofde rabarber. Aantal: 4 – 6 Bereidngstijd: 45 min. + 4 uur opstijven Dit heb je nodig 2 blaadjes gelatine 400 ml...

Choco-karamelappels

Verander een doodgewoon, simpel appeltje in een bijzonder smakelijke traktatie, die er ook nog eens mooi uitziet. Echt iets voor zoetekauwen!...

Champagne-tiramisu met frambozen

Een lekkere en feestelijke variant op tiramisu, met frambozen. Bereidingstijd: 3,5 uur Dit heb je nodig: 12 bitterkoekjes 60 ml koude, sterke koffie...

Appels onder een dekentje

Nostalgie ten top! De appeltjes worden gevuld met rozijnen, basterdsuiker en speculaaskruiden, en overgoten met een zelfgemaakte vanillevla....

Chocoladepudding

Erika Boerma verzamelt puddingvormen en deelt graag enkele van haar recepten met je. Hier de chocoladepudding. Een ware traktatie voor elk moment!...

Sukerbole-toetje

Friezen weten wel wat lekker is. Van droog geworden suikerbrood maak je dit heerlijke nagerecht. Met een klein tikje Beerenburg voor een speciaal...

Vlierbloesemtrifle

Dit recept voor trifle met vlierbloesem en fruit is geschikt voor vier personen. Voor de schaal op de foto hebben wij het recept verdubbeld, dat was...

Gebakken rijstepap met gedroogde appeltjes

In plaats van de pap te koken in een pan, waarbij je moet blijven roeren om aanbranden te voorkomen, bak je de rijstepap in een schaal in de oven....

Vanille-ijs van geitenmelk

Een romig ijsrecept met geitenmelk en vanille. Dit heb je nodig: 100 g suiker 4 eierdooiers 0,5 l geitenmelk 1/2 vanillestokje, opengesneden een...

Vruchtenbowl van Marie-José Mol

Marie-José Mol: “Dit is mijn vruchtenbowl waar ik in de buurt en bij de familie bekend om sta, en ik ben er ook best trots op. Als basis voor de bowl...