Hangop met kardemom, aardbeiensaus en granola

Hangop met kardemom, aardbeiensaus en granola

Zin in een lekker fris toetje waar je mee kunt variëren? Probeer dan eens deze hangop met kardemom, rode bessen en granola!
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 20 min.

Dit heb je nodig:

Zo maak je de hangop:

  • Maak een schone, geurloze theedoek nat onder de koude kraan en wring hem weer uit.
  • Bekleed een vergiet of zeef met de theedoek en zet deze op een grote kom (zo wordt het lekvocht opgevangen).
  • Giet de yoghurt in de theedoek en laat hem op een koele plaats uitlekken, het liefst de hele nacht.
  • Schep de hangop uit de theedoek en roer de gemalen kardemom erdoor.
  • Serveer met aardbeiensaus, granola en verse rode bessen. Aardbeiensaus en granola kun je kopen bij een landwinkel in de buurt of zelf maken.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.