Home > Lekker eten > Toetjes > Grutjespap

Grutjespap
Een kommetjes warme pap verwarmt en vult de koude mens. Zoals deze grutjespap, met muesli en stroop.
Bereidingstijd: 25 min.
Dit heb je nodig:
- 90 g boekweitgrutten
- snuf zout
- 1 l volle melk
Zo ga je te werk:
- Doe de grutjes in een pan met een dikke bodem met een snuf zout en roer ze los met een flinke scheut koude melk.
- Verdun het mengsel vervolgens al roerend met de rest van de melk.
- Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het op een laag vuurtje ongeveer 20 minuten koken.
Tip: Lekker met zelfgemaakte muesli en (karamel)stroop.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."