Crème brûlée  met speculaas

Crème brûlée met speculaas

Deze crème brûlée met speculaas is heerlijk als nagerecht tijdens de feestdagen. Het kost niet zoveel tijd en is iets anders dan anders.
Bereidingstijd: 1,5 uur

Dit heb je nodig:

  • 500 ml boerenroom
  • 1 vanillestokje
  • 50 g speculaas (4 speculaasjes)
  • 6 eidooiers
  • 50 g suiker
  • Extra fijne kristelsuiker voor het bovenlaagje

Zo ga je te werk:

  • Giet de room in een pannetje. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes eruit.
  • Voeg de zaadjes en het stokje toe. Breng het geheel bijna aan de kook en zet dan het vuur uit.
  • Laat de room vijf minuten op smaak komen/
  • Haal het vanillestokje uit de pan en voeg de speculaasjes toe, in stukken gebroken. Roer even door en zet er kort de staafmixer in.
  • Meng in een kom de eidooiers en de suiker met een garde. Giet de warme vloeistof bij de dooiers terwijl u blijft kloppen met de garde.
  • Verdeel het mengsel over eenpersoonsschaaltjes (of doe het in één grote schaal) en zet deze een uur in de oven op 90 graden.
  • Laat helemaal afkoelen.
  • Strooi er vlak voor het serveren een laagje kristalsuiker over.
  • Beweeg de vlam van een gasbrander over de suiker, zodat deze smelt en krokant wordt.

Meer vla recepten

Vanillevla

Nederlandser kan het haast niet, een kommetje vla na het avondeten. Maar wie kookt er tegenwoordig nog zelf vla? Probeer deze vanille vla eens!

NAAR RECEPT

Hopjesvla

Zelfgemaakte vla is veel lekkerder dan uit de winkel. Maar wie maakt er tegenwoordig nog zelf vla? Probeer het recept van deze hopjesvla eens!

NAAR RECEPT


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.