Chocoladevla

Chocoladevla

Tegenwoordig maakt er niemand nog zelf vla, terwijl dat veel lekkerder is dan uit de winkel. Bekijk het recept hier!
Bereidingstijdl: 30 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 l volle melk, liefst verse boerenmelk
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 ei
  • 40 g maizena
  • 75 g suiker

Zo ga je te werk:

  • Giet de melk in een ruime pan en voeg het cacaopoeder toe.
  • Breng de melk heel langzaam aan de kook.
  • Kluts in een ruime (hittebestendige) kom het ei los met de maizena en de suiker. Giet, zodra de melk kookt, de melk bij het eimengsel terwijl je goed roert met een garde.
  • Giet het geheel terug in de pan en breng het weer zachtjes en al roerend aan de kook.
  • Eventueel kun je nog 75 gram witte en 75 gram pure chocolade (fijngehakt) toevoegen en laten smelten in de vla.
  • Laat de vla enkele minuten zacht doorkoken en indikken.
  • Laat de vla nu afkoelen.

Meer vla recepten

Vanillevla

Nederlandser kan het haast niet, een kommetje vla na het avondeten. Maar wie kookt er tegenwoordig nog zelf vla? Probeer deze vanille vla eens!

NAAR RECEPT

Hopjesvla

Zelfgemaakte vla is veel lekkerder dan uit de winkel. Maar wie maakt er tegenwoordig nog zelf vla? Probeer het recept van deze hopjesvla eens!

NAAR RECEPT


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.