Chocoladetartelettes
Als je jarig bent in de zomer, ken je het ‘probleem’. Je wilt wel graag zelf een lekkere taart maken, maar op een warme dag zet je liever de oven niet aan. Dit recept is de oplossing: chocoladetartelettes te maken met koelkast, maar zonder oven.Â
Dit heb je nodig:
Ingrediënten
- 200 g digestives (koekjes)
- 120 g boter
- 180 g pure chocolade
- 150 g slagroom
Taartvormen
Gebruik voor deze tartelettes zes kleine taartvormpjes met een losse bodem (doorsnee 10 centimeter). Je kunt er ook één taart van maken en deze in punten snijden (taartvorm met losse bodem, 20-24 centimeter).
Zo ga je te werk:
Bereidingswijze
- Maal de koekjes tot kruimels in een keukenmachine.
- Smelt 90 gram van de boter en meng dit door de koekkruimels.
- Verdeel de kruimels over de vormpjes en druk goed aan zodat er een mooie bodem én een rand wordt gevormd.
- Zet de bodems in de koelkast om op te stijven.
- Hak de chocolade in stukjes.
- Breng de slagroom in een pannetje tegen de kook aan.
- Haal van het vuur en voeg de chocolade toe; roer door tot het gesmolten is.
- Voeg 30 gram boter toe en roer ook goed door.
- Giet deze chocoladeganache in de taartbodems en laat ze minstens drie uur afkoelen in de koelkast.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.