Advocaatcrème met boerenjongens

Advocaatcrème met boerenjongens

Een romige crème met slagroom, eiwit en advocaat.
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

  • 2,5 dl slagroom
  • 4-5 el advocaat
  • 1/2 el poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • 1 borrelglas uitgelekte boerenjongens
  • naar smaak suiker

Zo ga je te werk:

  1. Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf.
  2. Klop de slagroom lobbig met suiker naar smaak.
  3. Spatel de eiwitten, de room, de advocaat en de boerenjongens voorzichtig door elkaar, zodat het geheel luchtig blijft.
  4. Schep de crème in een mooie kom en plaats hem in de koelkast totdat je hem opdient.

Let op: in dit gerecht worden rauwe eiwitten gebruikt. Zwangere vrouwen, kleine kinderen en ouderen kunnen beter gepasteuriseerde eiwitten gebruiken. Deze zijn te koop bij de meeste supermarkten.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.