Echte smaakmaker: crumble met kardemomcustard

Wil je een keer wat anders maken in de keuken? Een crumble is altijd verrassend smaakvol!Wat dacht je van dit recept: crumble met kardemomcustard?...

Bramenclafoutis: Franse klassieker met een twist

Clafoutis is een klassiek Frans gerecht. Het wordt traditioneel gemaakt met kersen, maar zit in dit recept vol sappige bramen. Lekker bij de koffie of...

Bramenbrownies met vlierbessenyoghurt

Door de bramen in deze brownies worden ze extra smeuïg. De bramenbrownies zijn lekker bij de koffie, maar met vlierbessenyoghurt maak je er een...

Belgische wafels recept

Met dit heerlijke Belgische wafels recept kan je nu zelf wafels thuis maken. “Op alle feestdagen, van Sint-Maarten tot Pasen, worden wafels...

Stroopwafels

“Deze dunne wafel gevuld met honing of een suikerstroopmengsel is populair in Vlaanderen en Nederland, het land waar de meeste mensen de stroopwafel...

Speculaasmoppen met walnotenspijs

Speculaasmoppen met walnotenspijs, heerlijk in de winter met een warm drankje om echt in de feestdagen stemming te komen!   Dit heb je nodig:...

Pufferkes

Gerrie Hofs uit Varsseveld bakt bijna elk jaar op oudjaarsdag pufferkes. Deze lekkere, gevulde oliebollen bakt ze in een speciale pan met zeven...

Appelenpap

“Mijn vader was eerst melkboer en daarna kon hij een boerderij overnemen. Ik kan me nog heel goed herinneren dat mijn moeder elke dag pap voor ons...

Blauwe bliksem

“Ik heb in Landleven gelezen dat ‘blauwe bliksem’ in Noord-Nederland een stamppot is met peren, zoiets als hete bliksem. In mijn jeugd was ‘blauwe...

Roomsmoort

Als ze vroeger niet kon slapen, of als het ’s nachts onweerde, maakte Corries moeder altijd een bordje warme pap voor haar. De fijne herinneringen...

Appelclafoutis

Deze taart is lekker als toetje of bij de koffie. Je bakt hem in een gietijzeren pan, een Dutch oven. Je legt warme kooltjes op het deksel, waardoor...

Meringuetaart met wichter pruimen maken

Lotte Daalman is een echte wichterpruimenkenner en heeft haar eigen boomgaard. In dit recept vind je hoe je van deze wichters een heerlijke...