Tips/blogs
Vruchtenwijn maken
Wijnmaken heeft iets van alchemie. Bij het wijnmaken verandert vruchtensap eerst in een onappetijtelijke bruisende massa en gaandeweg in helder...
Brood bakken met meel van de molen
Ons land kent nog tal van ouderwetse korenmolens. Soms is er ook een winkeltje bij waar het gemalen goed te koop is. Wil je zelf brood bakken? Maak...
Originele Bircher-muesli
Eigenlijk alle muesli- en cruesli-producten die u tegenkomt in het supermarktschap vinden hun oorsprong in dit recept uit 1900 van de Zwitserse arts...
Ijsjes met aardbei, munt en citroenlimonade
De zomer is weer volop in gang: de warme zon die tussen de bomen op ons neerschijnt; de temperaturen die stijgen; het zwembadwater dat rond je enkels...
Jam maken
Jam maken is niet moeilijk en kan het hele jaar door. Of je nu ’s zomers vers fruit gebruikt, of je gebruikt ingevroren vruchten, de jam wordt even...
Mosterd maken
Mosterd maken is heel simpel. Met een paar ingrediënten en een keukenmachine of staafmixer maak je mosterd precies naar je eigen smaak. Culinair...
Brood wecken
Wist jij dat je brood kunt wecken? Hier vind je een instructiefilmpje waarin culinair redacteur Klaske precies laat zien hoe dat moet. Read More
Suikerarme jam
De Belgische Katrien Hoebers, alias Madam Confituur, is verzot op alles wat in potjes past. In haar vrije tijd doet ze niets liever dan jam, of op...