Zelfgemaakte amandelspijs

Gebruik deze amandelspijs in je kerststol of in andere recepten. Voor de kerststol heb je iets meer dan de helft nodig. Overgebleven amandelspijs kun...

Koken met Klaske

Hier vind je het inkijkexemplaar en de filmpjes die horen bij een aantal recepten uit het nieuwe Landleven-kookboek Koken met Klaske. Onze eigen...

Waar koop je eetbare bloemen als je geen tuin hebt?

Culinair redacteur Klaske krijgt vaak vragen over haar recepten of de bereidingswijze. De vraag en het antwoord erop vind je hier. Vraag Ik had een...

Top 4: lekkerste boerenkool

Weinig maaltijden verbroederen zo als de eerste boerenkoolstamppot van de winter. Maar er is ook weinig groente die zoveel discussie oplevert. Moet de...

Kan gietijzeren pan in de oven?

Culinair redacteur Klaske krijgt vaak vragen over haar recepten of de bereidingswijze. De vraag en het antwoord erop vind je hier. Kan gietijzeren pan...

Zwarte bessenlikeur

Maak je eigen bessenlikeur. Niet alleen heel erg lekker, maar ook heel makkelijk om zelf te maken. Dit heb je nodig: 500 g zwarte bessen 200 g suiker...

Kweeperenlikeur

Kweeperen hebben een gunstige invloed op de spijsvertering. Presenteer deze geurige kweeperenlikeur daarom na de maaltijd bij een kopje koffie of...

Nostalgische vragen over smout en appels drogen

Hoe maak ik gedroogde appeltjes? En vroeger kreeg ik smoutappels met suiker op brood. Hoe maak ik die? Deze en andere vragen stelden lezers hier op...

Kaaspers van eigen hand

Zelfgemaakte kaas is lekker. En om kaas te kunnen maken is een kaaspers erg handig. Met deze werkbeschrijving van Hans L. Schippers maak je zelf een...

Zelfmaakcadeau karamelcakejes in een weckpot

In december hebben veel mensen het druk met alle feestelijkheden. Toch is het leuk om een zelfgemaakt presentje te geven aan vrienden, familie of...

Melkmoes of kruudmoes?

Naar aanleiding van Jos Schoonderbeeks recept van Veluwse melkmoes (Landleven juli/aug 2014) kwamen er veel reacties binnen op de redactie. Vooral...