Tips/blogs
Avonturen in de Ketchupfabriek
Het klinkt als een jongensboek: avonturen in de Ketchupfabriek. Maar voor Patrick Keizer is elke dag in zijn ākleinste fabriek van Nederlandā echt...
Balsamico met framboosjes
Met verse frambozen uit je eigen tuin maak je in een handomdraai deze bijzondere balsamicoazijn. Je geeft er je zomersalades een friszuur en fruitig...
Gevulde daglelies
Een bijzonder borrelhapje waarmee je je gasten zeker verrast. Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 15 minuten Dit heb je nodig: 4 daglelies...
Tijd voor nieuwe aardappelen
De zomer is aangebroken. De eerste vroege aardappelen zijn klaar om gerooid te worden. Heerlijk om vanavond op tafel te zetten, gekookt met een...
De slanke lijn…
Redacteur Klaske Bakker schrijft een column over lijnen. āJe zou willen dat er een wondermiddel bestaat om slank te zijn. Niet zo schrikbarend dun...
Hangop
Zelf dikke, romige hangop maken is heel makkelijk. Het enige dat je nodig hebt is een pak goede kwaliteit boerenyoghurt. Lees hier hoe je de lekkerste...
Zeewier koekjes
āZeewier is erg lekker en ook nog eens supergezond. Ik vind dat iedereen zeewier moet leren kennenā, zegt Nicolette Hetzler, liefhebber van de zilte...
Dessertwijn van appel en/of peer
Wijnmaken heeft iets van alchemie. Bij het wijnmaken verander je vruchtensap eerst in een onappetijtelijke bruisende massa en gaandeweg in helder...
Vlierbessenport
Vlierbessenwijn is een mooie donkere wijn, die qua postuur en alcoholpercentage het meest aan port doet denken. Vlierbessenwijn maken is wel tamelijk...
Mosterd
Zelf mosterd maken blijkt verrassend simpel. Ook leuk om cadeau te geven. Bereidingstijd: 30 min. Dit heb je nodig 100 g mosterdzaad 200 ml witte...
Pittige olie
Een leuk cadeau voor keukenprinsen of -prinsessen. Je maakt de olie met zelf gedroogde rode pepers of kant- en klare chilivlokken uit de winkel....
Zelfgemaakte mosterd
Een recept waarbij je volop kunt variƫren: voeg andere kruiden toe (nootmuskaat, gemalen kruidnagel, dille), gebruik een andere azijn (dragon- of...