Kan gietijzeren pan in de oven?

Kan gietijzeren pan in de oven?

Culinair redacteur Klaske krijgt vaak vragen over haar recepten of de bereidingswijze. De vraag en het antwoord erop vind je hier.

Kan gietijzeren pan in de oven?

Ik las het recept van de sukadelapjes met rode wijn, het lijkt me erg lekker. Mijn vraag is moet er wel of niet een deksel op de pan in de oven? En kan een gietijzeren braadpan in de oven?
Hoor graag even van je.

Mvg
C.M.tho Bockholtt-Eerligh

Antwoord

Beste mevrouw Bockholtt-Eerligh,

De deksel moet wel op de pan in het recept en mijn eigen gietijzeren braadpan kan wel in de oven. Of de uwe dat kan, kan ik vanaf hier niet zeggen. Het ligt eraan of er een ‘plastic’ knop aan het deksel zit. Ik heb twee Le Creuset-pannen, de ene heeft een ‘metalen’ knop, de andere een ‘plastic’. Als je denkt dat jouw deksel niet in de oven kan, bedek jouw pan dan gewoon met een laag aluminiumfolie. Dat zorgt er net als een deksel voor dat er niet te veel vocht verdampt.
Veel succes met het koken!

Hartelijke groeten,
Klaske Bakker Culinair redacteur Landleven


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.