Alle recepten met kersen
De dieprode vruchtjes van de kers zijn een van de weinige echt seizoensgebonden fruitsoorten. Kersenbomen laten zich niet dwingen of haasten en het is dan ook wachten tot het moment dat de kersen vallen tot je deze heerlijke vrucht kunt verwerken in verschillende gerechten.
Kersenjam
Een heerlijke jam, waarbij je het beste van het kersenseizoen in een potje vangt! Heerlijk op wit boerenbrood of op een croissantje met roomboter.
Lauwwarme kersensoep
Deze soep is erg lekker als bijzonder voorafje bij een zomerse maaltijd. Garneer eventueel met een dotje créme fraîche.
Kersenclafoutis
Kersenbomen laten zich niet dwingen of haasten. Daarom vormen hun dieprode vruchtjes een van de weinige nog echt seizoensgebonden fruitsoorten. Profiteer van de kersentijd zodra die aanbreekt en probeer deze clafoutis.
Cheesecake met kersensaus
Soms is het tijd voor een lekker stuk taart. Geniet van deze heerlijke cheesecake met kersensaus. Onthoud bij het boodschappen doen dat kersenbomen zich niet laten dwingen of haasten. Als kersen nog niet in de schappen liggen, kun je natuurlijk ook een pot met kersen halen.
Kersen chocoladebrownies
Deze brownies met kersen zijn extra lekker met bijvoorbeeld vanille-ijs of lobbige slagroom.