Tips/blogs
Alles over rijzen: desem en gist
Om brood te bakken heb je een hulpstof nodig om het te laten rijzen. Dat kan gist of desem zijn. Gist is heel bekend en makkelijk in gebruik voor...
Koolzaadolie in de keuken
Koolzaadolie is een goudgele, plantaardige olie die gemaakt is uit de zaden van koolzaad. Bloeiend koolzaad trekt in het voorjaar altijd veel bekijks....
Fryske sûkerbôle: goed voor na de bevalling van een meisje
Als je naar Friesland gaat kun je het niet maken om zonder het bekende streekproduct; Fryske sûkerbôle (suikerbrood) naar huis te gaan. Een witbrood...
3 kruidenmengsels voor gevogelte
Meng zelf kruiden en specerijen om je vlees mee te kruiden. Deze kruidenmengsels horen bij de beef jerky van gans, uit het oktobernummer van 2022....
Groente van de maand: augustus
In dit artikel vind je alle groenten van de maand augustus. Nog inspiratie nodig voor het avondeten? Bekijk hier de overzichtsartikelen! Mais Mais...
Groente van de maand: juli
Zin in seizoen groenten, maar weet je niet welke groenten er in juli van het land komen? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet! Aardappel...
Groente van de maand: oktober
In dit artikel vind je alle groenten van de maand oktober. Nog inspiratie nodig voor het avondeten? Of zin in iets zoets? Bekijk hier de...
Pesto invriezen
De heerlijke geur en smaak van basilicum is lastig te bewaren; bij het drogen verliest het blad een deel van zijn aroma, en invriezen geeft natte en...
De lekkerste saladedressings
In deze tijd van het jaar staat de sla weer knispervers in de moestuin. Tover je knapperige blaadjes om tot een smaaksensatie met een van onze lekkere...
6x heerlijke vegetarische zomergerechten
Begin de zomer goed met een van onze heerlijke vegetarische gerechten! Ga bijvoorbeeld eens aan de slag met ons recept voor couscous met courgetti of...
Fruit van de maand: juni
Het is nog net lente, maar de zomer komt al even om de hoek kijken. Ga eens aan de slag met een van onze heerlijke gerechten bomvol fruit. Maak...
Alle recepten met zwarte bessen
De zwarte bes is prima te verwerken in bijvoorbeeld een likeur, limonade of in een taart. Ga zelf aan de slag met een van deze heerlijke gerechten! ...