Home > Lekker eten > Hoofdgerechten > Stoofvlees met winterbier
Stoofvlees met winterbier
Lekker lang koken op koude winterdagen.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 150 minuten
Dit heb je nodig:
- 600 g magere runderlappen
- 50 g roomboter
- 2 uien, gesnipperd
- 1 flesje donker winterbier
- 1 vers laurierblaadje
- 2 takjes verse tijm
- 1 el appelstroop
- 2 plakken (volkoren) ontbijtkoek
- naar smaak zout en peper
Zo ga je te werk:
- Dep de runderlappen droog met keukenpapier en snijd het vlees in blokjes.
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Smelt de roomboter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin aan.
- Haal het vlees uit de pan en fruit de gesnipperde uien in het braadvet.
- Doe het vlees terug in de pan en schenk een flesje donker bier langs de rand in de pan.
- Voeg de kruiden, de appelstroop en de verkruimelde ontbijtkoek toe en breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur laag en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer twee uur zachtjes gaar.
- Lekker met gepofte aardappels uit het haardvuur.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.