Stoofpeer-mousse
Probeer eens iets anders met je stoofperen. Het perfecte nagerecht: stoofperen-mousse. Een heerlijke toetje voor de koudere dagen. En ook nog een makkelijk te maken.Â
Bereidingstijd: 45 min.
Dit heb je nodig:
- 2 blaadjes gelatine
- 250 g stoofperencoulis
- 60 g fijne kristalsuiker
- 400 ml slagroom
Zo ga je te werk:
- Week de gelatine een half uur in koud water.
- Meng de stoofperencoulis met de suiker in een steelpan en verwarm, maar laat het niet koken.
- Knijp de gelatine uit en meng deze door de coulis.
- Schep het geheel in een kom en laat het wat afkoelen.
- Meng er met een garde 100 ml slagroom door.Â
- Klop de rest van de slagroom stijf en schep het door het stoofpeermengsel.Â
- Spuit de mousse met een spuitzak in glaasjes of potjes, of vul ze met een lepel.
- Laat de mousse ongeveer een uur opstijven in de koelkast.
- Serveer met een half stoofpeertje en wat koekkruimels.Â
Zo maak je stoofpeercoulis
Schil en kook partjes stoofperen tot ze goed gaar zijn en laat ze afkoelen. Pureer de peertjes met een beetje kookvocht tot de massa helemaal glad is.Â
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.