Soesjestoren met witte chocolade

Soesjestoren met witte chocolade

Deze toren van soesjes met glazuur van witte chocolade is een feest op tafel. Heerlijk als nagerecht of in plaats van taart op een feestje.

Dit heb je nodig:

  • 1 doosje slagroomsoesjes
  • 1 reep witte chocolade
  • 100 g poedersuiker

Zo ga je te werk:

  1. Breek de reep chocolade in stukjes en leg die in een kommetje.
  2. Laat de chocolade 30 seconden op een laag vermogen in de magnetron smelten en roer daarna goed.
  3. Herhaal dit eventueel.
  4. Haal de soesjes uit de verpakking en bouw er een torentje van.
  5. Gebruik de witte chocolade om de soesjes aan elkaar te plakken.
  6. Als het torentje af, giet je de rest van de chocolade er in mooie straaltjes over.
  7. Maak het torentje af door er wat poedersuiker over te zeven.

Tip: Natuurlijk ook erg lekker met melk- of pure chocolade.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.