Rode glühwein maken
Verkleumde handen na een koude winterwandeling kunnen weer heerlijk warm worden rond een warm glaasje glühwein. Van rode of witte wijn, of alcoholvrij van appelsap; met de recepten in het decembernummer van Landleven kun je alle kanten op! Hier vind je het recept voor rode glühwein, kijken in Landleven december voor een witte en een alcoholvrije variant en veel tips.
Dit heb je nodig
- 1 fles rode wijn
- 1 sinaasappel, in schijfjes gesneden
- 3 steranijs
- 8 kruidnagels
Zo maak je rode glühwein
- Meng alle ingrediënten in een ruime pan.
- Verwarm het mengsel langzaam, maar laat het niet koken.
- Laat het een half uurtje trekken op een laag vuur.
- Schep het warme drankje in mooie glazen of kopjes en serveer.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.